Karte za parkiranje u Beogradu

Bez autora
Sep 20 2011

Ukoliko odbornici gradske skupštine podrže pravilnik koji je usvojilo Gradsko veće, u prodaji će se naći i parking karte koje omogućavaju da se vozilo u zoniranim delovima grada ostavi 24 sata, od trenutka kada je izdata. Naravno, ne računa se vreme kada je parkiranje besplatno.Sadašnji sistem vremenski ograničenog parkiranja uređen je tako da se u crvenoj parking zoni vozilo može ostaviti najduže 60, u žutoj 120 i u zelenoj 180 minuta. Dnevna karta će koštati 1.870 dinara, za sve zone.

Karte za parkiranje u BeograduUkoliko odbornici gradske skupštine podrže pravilnik koji je usvojilo Gradsko veće, u prodaji će se naći i parking karte koje omogućavaju da se vozilo u zoniranim delovima grada ostavi 24 sata, od trenutka kada je izdata.

Naravno, ne računa se vreme kada je parkiranje besplatno (od 14 sati u subotu do ponedeljka u sedam sati, kao i u dane državnih praznika). Sadašnji sistem vremenski ograničenog parkiranja uređen je tako da se u crvenoj parking zoni vozilo može ostaviti najduže 60, u žutoj 120 i u zelenoj 180 minuta. Dnevna karta će koštati 1.870 dinara, za sve zone. Ukoliko vlasnik vozila prekorači neki od ovih vremenskih limita, kontrolor „Parking servisa” će mu na vetrobran zataknuti celodnevnu kartu, na kojoj je i obaveštenje u kom roku je dužan da je plati.

Ovo je ujedno i najznačajnija novina predviđena predlogom odluke o izmeni i dopuni odluke o javnim parkiralištima, koja će se sutra naći pred odbornicima gradskog parlamenta.

Izmene i dopune ovog akta su posledica odluke Ustavnog suda, koji je na sednici održanoj 12. maja doneo zaključak da „zastaje sa postupkom preispitivanja ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnim parkiralištima i daje mogućnost Skupštini grada Beograda da u roku od 90 dana od prijema zaključka izmeni Odluku i usaglasi je sa Ustavom i zakonom”.

Milija Lazarević, šef pravnog tima „Parking servisa”, precizira da dnevna karta jeste vid proširene ponude u sferi parkiranja u zonama, a ne modifikovan oblik kazne za prekoračenje vremena dozvoljenog parkiranja.

– Stupanjem na snagu ove odluke otklanjaju se sve nedoumice i dileme da li „Parking servis” ima pravo da naplaćuje doplatnu kartu, o čemu se izjašnjavao i Ustavni sud. To je poboljšanje u odnosu na sadašnje uslove parkiranja jer oni koji sada plate doplatnu kartu parking mesto mogu da koriste samo do 21 sat tog dana, odnosno do 14 časova, ako je u pitanju subota – kaže Lazarević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik